Bedrijfsovernames

Het verkopen van uw horecabedrijf is een aangelegenheid waarbij deskundige begeleiding vereist is. De verkoop omvat namelijk veel meer dan het plannen van een bezichtiging of het overhandigen van de sleutels.

De verkoop van uw horecabedrijf heeft fiscale, juridische en financiële gevolgen. Horecahuis Limburg heeft jarenlange ervaring op het gebied van aankoop en verkoop van horecabedrijven en begeleidt u graag in het verkoopproces. Terwijl u zich bezighoudt met het exploiteren van uw bedrijf, richten wij ons op het verkopen van uw exploitatie en/of onroerend goed.

Horecahuis Limburg hanteert de volgende werkwijze:

  • Kennismaking
  • Waardebepaling of vraagprijsbepaling
  • Documentatie
  • Presentatie
  • Selectie koper/huurder
  • Koopovereenkomst/Huurovereenkomst
  • Overdracht

Kennismaking
We plannen een kennismakingsgesprek waarin we uw situatie bespreken en onze werkwijze toelichten met de daarbij behorende kosten.

Waardebepaling
In overleg met u wordt de waarde of vraagprijs van uw bedrijf bepaald aan de hand van een aantal belangrijke factoren zoals, de locatie van uw bedrijf, de kwaliteit van de inventaris en de omzet en winst in de voorgaande jaren.

Documentatie
Er wordt een bedrijfsdossier aangelegd met benodigde documenten, zoals een winst- en verliesrekening, inventarislijst, foto’s, personeelscontracten, contracten met brouwerijen en leveranciers.

Presentatie
Om de verkoop te bespoedigen, starten we professionele communicatie. Desgewenst wordt er een brochure gemaakt of wordt uw bedrijf op onze goed bezochte website geplaatst. Dit kan uitgebreid of op een discrete manier, geheel volgens uw wens.

Selectie koper/huurder
Indien een ondernemer aangeeft interesse in uw bedrijf of pand te hebben, vindt er een bezichtiging plaats. Bij verdere interesse wordt aanvullende informatie in vertrouwen aan de geïnteresseerde overhandigd.

Koopovereenkomst/huurovereenkomst
Nadat u met de aspirant-koper prijsovereenstemming heeft bereikt, stellen wij een koopovereenkomst of huurovereenkomst op. Indien de overeenkomst voor beide partijen akkoord is, wordt overgegaan tot ondertekening.

Overdracht
De uiteindelijke overdracht van uw bedrijf vindt in overleg plaats. De inventaris wordt gecontroleerd en alles wordt op naam van koper gesteld. De uiteindelijke leveringsovereenkomst wordt ondertekend.

Overweegt u om uw horecabedrijf te verkopen?
Neem contact met ons op voor een informatief en vrijblijvend gesprek.