CategoriesCorona Horecahuis Limburg

Thuisbezorgd? Of liever geen bestelplatform?

Waarom je wel of niet gebruik zou maken van een bestelplatformen als “thuisbezorgd.nl”.
Ondernemers klagen momenteel steen en been over de torenhoge afdrachten die bestelplatformen berekenen wanneer ze bestellingen via het platform uitleveren. Terecht want in vele gevallen betreft het een bedrag dat nagenoeg de volledige winst op deze bestelling doet verdampen.

Er is echter ook bewezen dat wanneer men zich niet aansluit bij dergelijke platformen, het aantal bestellingen drastisch lager uitvalt. Het is een kwestie van calculeren om te weten of het fenomeen “bestelplatformen” voor jouw bedrijf lonend is of niet.

Ons advies is: maak er op een slimme manier gebruik van! Zorg dat je vindbaar bent op internet. Dus ja, sluit je aan bij de online “bestelboys”. Zorg voor een bij de 1ste bestelling gevoegde kortingsvoucher zodat klanten hun 2de bestelling rechtstreeks bij jou plaatsen.

Nog enkele tips:
• Onderhandel met je leveranciers, je verkoopt in deze moeilijke tijd toch ook hun producten, dus vraag om mee te denken in de kosten die je maakt om ook hun producten aan de man te brengen.
• Met een kleine dosis “social media skills” kun jij de plaatselijke/regionale markt zo enthousiasmeren dat men je weet te vinden.
• Laat bijvoorbeeld voor € 50,- flyers drukken en verspreid die in jouw buurt/regio. Tijdens corona tijd worden weer ouderwets alle folders en flyers gelezen en blijven deze ook wel weer enkele dagen op de (keuken)tafel liggen.
• Probeer je te onderscheiden! Wanneer jij een product verkoopt dat uniek is ten opzichte van je (con-)collega’s heb jij echt geen platform nodig.

Kortom wees creatief, kansen liggen er altijd.